تغییر سینما در دهه اخیر بسیار متفاوت بوده است. با این حال بهترین فیلم های کمدی ایرانی بیشترین جذابیت را برای مخاطبان ایرانی در سینما دارند. فیلمی که می تواند مخاطب را دقایقی بخنداند یا دردهای روزمره را از او دور کند. در عین حال می توانند مفاهیم روزمره را با نگاهی انتقادی و طنز بیان کنند. اگرچه سینمای کمدی ایران در سال های اخیر افت قابل توجهی داشته است. با این حال هنوز عناوینی هستند که بهترین فیلم های کمدی ایرانی را در خود جای داده اند.
نباید فراموش کرد که دلایل زیادی پشت کارگردانی و تولید فیلم کمدی وجود دارد. بخشی از این موضوع این است که مورد قبول عموم است و البته ربطی به مشکلات پخش ندارد. فرقی نمی کند روز خوبی را سپری نکرده باشید یا فقط می خواهید زمانی را با خانواده خود بگذرانید. لیست بهترین فیلم های کمدی ایرانی به شما کمک می کند تا بهترین انتخاب را برای بهترین فیلم های کمدی جدید ایرانی داشته باشید. پس برای آشنایی با فیلم های کمدی جدید و قدیمی ایرانی با ما همراه باشید.
شاه هارت، کریم امینی: ۱۴۰۱
فیلم شهر صدمه که در سال 1380 اکران شد یک فیلم کمدی خوب در سال های اخیر است که بسیاری از افراد را به سینما کشانده و مورد توجه قرار گرفته است. در این فیلم بازیگران مشهور سینمای امروز ایران مانند شبنم مقدمی، پژمان جمشیدی و بابک کریمی به ایفای نقش می پردازند.
داستان فیلم درباره دو برادر به نامهای پرویز و پراستو است که راه کسب درآمدشان کلاهبرداری از افراد ثروتمند است. پرویز از یک سو به خانه ثروتمندان مرده می رود و از سوی دیگر بیج خود را به جای همسر آنها می گذارد و به عنوان همسر متوفی پول زیادی می گیرد. اما مشکلات زمانی شروع می شود که با رئیسی روبرو می شوند که مقدار زیادی دزدیده است و اوضاع خطرناک می شود.
تمساح خونین، جواد عزتی: ۱۴۰۳
اگر به دنبال یک فیلم ایرانی برای پرکردن تعطیلات آخر هفته یا اوقات فراغت خود هستید، کروکودیل خونین می تواند فیلمی جدید و هیجان انگیز باشد. این اولین فیلم به کارگردانی جاوید عزتی است. تعداد کمی از مردم این ستاره درخشان را می شناسند. البته این بازیگر معروف نه تنها کارگردان بلکه بازیگر نقش اول این فیلم نیز هست. «تمساح خونین» می تواند بهترین انتخاب برای افرادی باشد که می خواهند آخر هفته یا اوقات فراغت خود را با تماشای کمدی اکشن پر کنند. در کنار این بازیگر جودی عباس جمشدی فر است و این دو کمدین مطمئنا می توانند لحظات فراموش نشدنی را برای شما رقم بزنند.
ویلا ساحلی کیانوش عیاری: ۱۴۰۲
یکی دیگر از کمدی های ایرانی که در این مطلب قصد ارائه آن را داریم، ویلا ساحلی است. سلبریتی های زیادی مثل رضا عطاران و پیمان جمشیدی در این فیلم حضور دارند. داستان فیلم درباره خانواده ای است که برای مدتی مراقب خانه دار هستند. وقتی وارد این ویلا می شوید داستان های جدید و شگفت انگیزی برای ساکنان آن اتفاق می افتد که می تواند شما را برای مدت طولانی آرام و بخنداند.
کاپیتولا، کریم امینی: ۱۴۰۱
اگر می خواهید فیلمی با حال و هوای قبل از انقلاب و دهه 50 ببینید، فسیل، فیلم طنز ایرانی جدید را ببینید. این فیلم در سال 2019 ساخته شد، اما اخیراً وارد سینما شد و به پرفروشترین فیلم باکس آفیس تبدیل شد. در این فیلم بهرام افشاری، ایمان صفا، الناز حبیبی، الهه حصاری و هادی کاظمی ایفای نقش می کنند. این فیلم برگرفته از زندگی سه هنرمند است که زندگی آنها پس از انقلاب دستخوش تغییرات زیادی شده است. بهرام افشاری که پیش از این خود را ثابت کرده در این فیلم نقش متفاوتی را بازی کرده است. گلمرضا نیکخا نیز در این سریال در شخصیتی متفاوت دیده شد. این فیلم که این روزها روی اکران سینماهاست، برای روزهایی که می خواهید بخندید و مشکلاتتان را فراموش کنید، انتخاب خوبی است.
بخارست، سید مسعود اطیابی: 1401ق
«بخارست» یک فیلم کمدی ماجرایی است که می تواند شما را به مدت 98 دقیقه در یک جمع خانوادگی کنار هم بنشیند، اما انتظارات شما را برای لحظات شاد و خنده دار برآورده نمی کند. این فیلم به کارگردانی سید مسعود اطیابی در سال 1401 اکران شده است.
جلیل که در اینترنت تاکسی کار می کند، سعی می کند با ساخت فیلم های دوربین مخفی به ستاره اینستاگرام تبدیل شود و درآمد خود را افزایش دهد. پس نزد برادرش جلال که در استخری در بخارست کار می کند رفت و با یافتن جسدی خود و برادرش را درگیر ماجرایی جدید کرد. داستانی که کلیشه ای تکراری در سال های اخیر کمدی ایران است.
این فیلم بر اساس اقتباس جلال پژمان جمشیدی ساخته شده است، بنابراین ممکن است لبخندی بر لبتان بیاورد، اما داستان از پیش نوشته ای ندارد، با وجود استفاده از بازیگرانی چون حسین یاری و هادی کاظمی، باز هم شکست می خورد.
مطب، مصطفی کرایی: ۱۳۹۷
فیلم مطرب در زمان اکران با فروش خود عنوان پرفروش ترین فیلم سال و بهترین فیلم کمدی ایران را از آن خود کرد. البته این مبلغ بر اساس میزان فروش فیلم بوده و نشان از استقبال فیلم محسوب می شود. صرف نظر از عناوینی که کمدی ها یدک می کشند، باید بدانیم که خیلی چیزها بر محبوبیت یک فیلم تاثیر می گذارد. در واقع انتخاب خانواده و دوستان برای سرگرمی معمولا یک فیلم خنده دار است و این موضوع تاثیر بسزایی در فروش دارد.
فیلم مصطفی کیایی در این زمینه بسیار موفق بود. به خصوص که داستان عامه پسندی وجود دارد که در سینمای ایران کمتر درباره آن صحبت می شود. این فیلم داستان مردی را روایت می کند که قبل از انقلاب خواننده خیابانی بود و حالا بعد از 40 سال روی صحنه می رود. و نه در کشور ما، بلکه در کشور زیبای ترکیه.
جدای از این فیلم ویژگی های جذاب دیگری هم برای مخاطب دارد. ترکیه با نگاهی به تصاویر زیبای بازیگران ترک و بازیگران ایرانی حرفی برای گفتن دارند. پرویز پرستویی که کمدی موفقش جایی برای کلام باقی نمی گذارد و الناس شاکردوست که مدت هاست در گیشه موفق شده است.
با وجود نقاط ضعف فیلم، این یک کمدی شاد و خنده دار است که به مسائل تازه ای می پردازد. به علاوه، با موسیقی و مخاطب ارتباط برقرار می کند. بنابراین بی دلیل نیست که طرفداران زیادی پیدا کرده و وارد فهرست بهترین فیلم های کمدی ایران شده است.
خجالت نکش، رضا مقصودی: 1396
خجالت نکش یکی از فیلم های کمدی پر ستاره ایرانی است که در سال 1395 اکران شد و نقدهای بسیار خوبی دریافت کرد. عنوان فیلم با توجه به داستان با دقت و عاقلانه انتخاب شده است.
این فیلم درباره زوجی مسن به نام های قنبر (احمد مهران فر) و صنم (شبنم مقدمی) است. زن و شوهر متوجه می شوند که اگر عروس را بگیرند دوباره بچه دار می شوند. این اتفاق با انتشار این خبر در دهکده کوچک صنم را کمی ناراحت می کند، اما کانور از این موضوع بسیار خوشحال به نظر می رسد و فکر می کند که کار بزرگی برای کشورش انجام داده و به رشد جمعیت آن کمک کرده است.
این فیلم خنده دار در آن سال جایزه ای را نیز به سازندگانش برد و شبنم مقامی نامزد سیمرغ بلورین شد و کارگردان نیز برنده جایزه بهترین کارگردانی شد.
هاوایی، بهمن گودرجی: ۱۴۰۲
پس از کشمکشهای فراوان از تولید تا پخش، هاوایی سرانجام در سال 1402 روی پرده سینماها رفت و سهم عمدهای از فروش باکس آفیس را به خود اختصاص داد.
این فیلم داستان صمد (امین حیایی)، بوکسوری از طبقه پایین را روایت می کند که به کمک دوستش داوود (امیر جعفری) در هنگ کنگ پناهنده شد و آرزوی گرفتن ویزای آمریکا را داشت اما بعد متوجه شد. حضور او در این برنامه باعث شهرت او در اینستاگرام شد و…
این فیلم که در هنگ کنگ فیلمبرداری شده، فضایی رنگارنگ دارد و 82 دقیقه خنده با کمدین های معروف ایرانی دارد.
فروش بالای هاوایی تنها به دلیل خوش شانسی آن در زمان اکران است زیرا به دلیل پخش فیلم هایی مانند فسیل، مخاطبان سینمای کمدی ایران حاضر به بازبینی این ژانر شدند.
آتش بس 1، تهمینه میلانی: 1383
دهه 80 اوج همکاری مهناز افشار و رضا گلزار بود. این دو زوج هنر فوق العاده ای ساختند و بیشتر مردم از دیدن آنها در کمدی های عاشقانه لذت بردند. فیلم آتش بس که در سال 2004 اکران شد نیز موفقیت خاصی داشت و توجه همگان را به خود جلب کرد.
این فیلم درباره زوجی سرسخت اما در عین حال به نام های سایه و یوسف است که بر اساس لجبازی خود به تدریج عشق خود را نسبت به یکدیگر عمیق تر می کنند. همانطور که تصور می شد این دو نفر برای حل مشکل خود از پزشک کمک می گیرند. با کمک روانپزشکی که به نمایندگی از آتیلا بسیانی که در کشور بوده است، جنبه های مختلفی از زندگی این زوج را می بینیم و اینکه رابطه آنها به کجا می رود و برای بهبود روابطشان چه می کنند.
چند سال بعد از ساخت موفق آتش بس 1، تهمینه میلانی تصمیم گرفت این کمدی ایرانی را با زوج دیگری بسازد. او در این سریال سراغ بهرام رادان و میترا حجار رفت و باز هم فیلم فوق العاده ای ساخت. اگرچه Armistice 2 به اندازه Armistice 1 محبوب نیست (به دلیل همین فرضیه و تغییر ذائقه مخاطب در طول زمان)، اما یک کمدی به حساب می آید و تماشای آن بسیار سرگرم کننده خواهد بود. در این فیلم زوجی سرسخت صاحب فرزند می شوند و آتیلا پسیانی روانشناس داستان سعی در بهبود رابطه آنها دارد.
نظرات شما عزیزان: